خواص تخم کتان در طب اسلامی: درمان بسیاری از بیماریها در طب اسلامی با آن صورت میگیرد. از جمله آنها:
- درمان غدد و کیست ها
نحوه مصرف به این صورت است: پودر آن با سرکه طبیعی خمیر شود و روی موضع مالیده شود. سپس با نایلون بسته شود و شب تا صبح بماند. به مدت ۲ الی ۳ هفته این کار تکرار شود.)
خواص تخم کتان در طب سنتی
مصرف دانه های آن در رژیم غذایی روزانه سبب:
- افزایش سلامتی قلب
- سلامت سیستم گوارش
- کنترل وزن
- کاهش کلسترول
- تثبیت قند خون
- جلوگیری از پوکی استخوان
- کمک به کاهش وزن
- افزایش سلامت سیستم ایمنی بدن
- پیشگیری از سرطان
می شود.
درباره بذر کتان کمی بدانید!
بذر کتان یا تخم بزرک به دو شکل ظاهری قهوهای، و زرد طلایی یافت میشود.ناگفته نماند که خود گیاه کتان بیش از ۲۰۰ گونه دارد. توسط تخم کتان روغن نباتی تولید میکنند و به عنوان روغن کتان یا روغن بزرک، که یکی از قدیمیترین روغنهای تجاری است شناخته شده است. این روغن خوراکی با فشردن سرد و گرم بدست میآورند. این روغن قرنهاست که بعنوان یک روغن خشک در پوشش لاک الکل ونقاشی استفاده میشود.
در بذر کوبیده کتان گلیکوزید سیانوژنیک موجود است که ماده پیش مرحلهای برای ایجاد طبیعی یا تولید صنعتی ماده بسیار سمی هیدروژن سیانید میباشد. در صورت مصرف مقدار عادی بذر کتان که اگر به صورت آرد یا کوبیده مصرف شود،مواد شیمیایی داخل معده از مسموم شدن انسان جلوگیری میکنند و ضرری متوجه سلامتی انسان نمیشود. داغ کردن، پختن و سرخ کردن بذر کتان گلیکوزیدها را کاملاً ازبین می برد.
با این حال در اواخر سال ۲۰۱۶ سازمان دولتی تغذیه در سوئد نظریه ازبین رفتن سموم آرد تخم کتان به وسیلهٔ گرما را زیر سئوال برده است و اخطار داده که در مصرف احتیاط کنید. سازمان دیگری تا امروز (اسفند ۱۳۹۵) این گفته را تأیید نکرده است؛
اما دانههای نکوبیده کاملاً بی ضرر می باشند و براحتی میتوانید استفاده کنید. طب اسلامی نیز تاکید دارد که اکثر دانه های را نکوبید چون به سرعت اکسید و سمی میشوند.
کیانا –
سلام
اینکه بعضی جاها گفته شده تخم کتان برای خانمهایی ک کیست تخمدان دارن مضر هست ،صحیحه؟
ممنون میشم پاسخ بدید
مدیر سایت –
سلام
در طب اسلامی تخم کتان مصرف خارجی بر روی کیست دارد. درمورد مصرف خوردنی آن نمیتونیم نظری بدیم. برای دزرمان کیست تخمدان میتونین این صفحه را مطاله کنید.