بیماریهای مربوط به معده، گوارش، روده و صفرا

درمان طبیعی ضعف معده

درمان طبیعی ضعف معده

درمان طبیعی ضعف معده

در بیماری ضعف معده باید عادات ناپسند غذایی ترک شده و آداب صحیح غذا خوردن رعایت شود. اگر علت ضعف معده از تجمع اخلاط در معده است، قبل از شروع ماه رمضان باید با مراجعه به پزشک جهت پاکسازی معده از اخلاط نامناسب اقدام نمایند و سوء مزاج‌های حاکم بر معده را اصلاح نمایند. اما در این میان رعایت توصیه‌هایی چند در بهبود علایم بیماران و کمک به روزه‌داری بدون مشکل می‌تواند مفید واقع شود.

نشانه های سلامت معده

  • توانایی عملکرد سالم دستگاه گوارش وقتی است که در معده احساس سنگینی نباشد، نفخ و قراقر در معده بروز پیدا نکند و طعم دهان هم طبیعی باشد؛ شخص احساس ترشی یا شیرینی و مزه‌های خاص در دهان خود بعد از غذا خوردن نداشته باشد همچنین احساس سکسکه، لرزش و کشیدگی در شکم نیز نداشته باشد.
  • از دیگر از نشانه‌های صحت معده میزان ماندگاری و بقای غذا در معده در حد اعتدال و خارج شدن غذا از معده در وقت معین، نه زودتر و نه دیرتر است.
  • خواب باید در حد اعتدال، نه زیاد و نه کم باشد، همچنین شخص باید بتواند سبک از خواب برخیزد و پس از بیدار شدن، نفخی در چشمان و سنگینی در سر نداشته باشد.
  • اجابت مزاج هم باید بالطبع راحت باشد و قسمت زیرین شکم پیش از دفع براز، اندکی برآمده باشد.
  • هرگاه معده قدرت هضم را نداشته باشد، تواتر در باز آمدن غذا به دهان و قراقر شکم روی می‌دهد و طعام بیش از حد معین در معده مانده یا آنکه قبل از وقت مقرر دفع خواهد شد.
  • هرگاه صفرا در معده باشد مانع هضم غذا نمی‌شود بلکه گاهی موجب فساد آن می‌شود، در صورتی که سودا، هم مانع عمل هضم شده و هم غذا را فاسد می‌کند.
  • چنانچه ورمی در معده نباشد و قراقری هم رخ ندهد و غذا نیز در معده فاسد نشود و با وجود این هضم به ‌خوبی انجام نپذیرد باید سبب را از سوء مزاج معده بدانیم و به اصلاح آن بپردازیم.
تدابیر دارویی

تدابیر غذایی

تدابیر اصلاحی

کلیه موارد فوق در فروشگاه طب اسلامی موجود می باشد.

منبع: درمان های خانگی را می دانم؛کمک های اولیه امدادی، اخوان. محمدعلی، احسانی. مرضیه، قم، ولاء منتظر (علیه السلام)، ۱۳۹۸.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *