درمان طبیعی ضعف معده
در بیماری ضعف معده باید عادات ناپسند غذایی ترک شده و آداب صحیح غذا خوردن رعایت شود. اگر علت ضعف معده از تجمع اخلاط در معده است، قبل از شروع ماه رمضان باید با مراجعه به پزشک جهت پاکسازی معده از اخلاط نامناسب اقدام نمایند و سوء مزاجهای حاکم بر معده را اصلاح نمایند. اما در این میان رعایت توصیههایی چند در بهبود علایم بیماران و کمک به روزهداری بدون مشکل میتواند مفید واقع شود.
نشانه های سلامت معده
- توانایی عملکرد سالم دستگاه گوارش وقتی است که در معده احساس سنگینی نباشد، نفخ و قراقر در معده بروز پیدا نکند و طعم دهان هم طبیعی باشد؛ شخص احساس ترشی یا شیرینی و مزههای خاص در دهان خود بعد از غذا خوردن نداشته باشد همچنین احساس سکسکه، لرزش و کشیدگی در شکم نیز نداشته باشد.
- از دیگر از نشانههای صحت معده میزان ماندگاری و بقای غذا در معده در حد اعتدال و خارج شدن غذا از معده در وقت معین، نه زودتر و نه دیرتر است.
- خواب باید در حد اعتدال، نه زیاد و نه کم باشد، همچنین شخص باید بتواند سبک از خواب برخیزد و پس از بیدار شدن، نفخی در چشمان و سنگینی در سر نداشته باشد.
- اجابت مزاج هم باید بالطبع راحت باشد و قسمت زیرین شکم پیش از دفع براز، اندکی برآمده باشد.
- هرگاه معده قدرت هضم را نداشته باشد، تواتر در باز آمدن غذا به دهان و قراقر شکم روی میدهد و طعام بیش از حد معین در معده مانده یا آنکه قبل از وقت مقرر دفع خواهد شد.
- هرگاه صفرا در معده باشد مانع هضم غذا نمیشود بلکه گاهی موجب فساد آن میشود، در صورتی که سودا، هم مانع عمل هضم شده و هم غذا را فاسد میکند.
- چنانچه ورمی در معده نباشد و قراقری هم رخ ندهد و غذا نیز در معده فاسد نشود و با وجود این هضم به خوبی انجام نپذیرد باید سبب را از سوء مزاج معده بدانیم و به اصلاح آن بپردازیم.
تدابیر غذایی
- خوردن عسل ناشتا
- آویشن و سیاه دانه بعد از غذا
- نمک قبل و بعد از غذا
- به
- انار
- آب گرم و ولرم
- سیب
- نان خشک
- شیر گاو روستا
- پرهیز از خوردن گوشت خشک و نمک سود
- پرهیز از نوشیدن آب سرد و آب جو در حمام
- خودداری از مصرف نوشابه
- خوردن آب با آبلیمو یا بهار نارنج در معده بلغمی با کبد گرم
تدابیر اصلاحی
- پرهیز از نوشیدن آب در بین غذا
- پرهیز از نوشیدن آب بعد از غذای چرب و گوشتی
- پرهیز از حمام در حالت سیری و یا با شکم خالی
- پرهیز از مصرف تخم مرغ زیاد
- خوب جویدن غذا
- پرهیز از خوردن متنوع غذا در یک وعده
- پرهیز از خوردن غذا در حال سیری
- کم خوری
- کم نوشی
- پرهیز از ریزه خواری (پراکنده خوردن)
- پرهیز از خوردن آب یخ
- خودداری از آب خوردن همراه با غذا
کلیه موارد فوق در فروشگاه طب اسلامی موجود می باشد.
منبع: درمان های خانگی را می دانم؛کمک های اولیه امدادی، اخوان. محمدعلی، احسانی. مرضیه، قم، ولاء منتظر (علیه السلام)، ۱۳۹۸.
بسیار عالی
نمایندگی استاد تبریزیان هستین
بسیار عالی است
که نمایندگی استاد تبریزیان هستین